Hogyan tiltsunk ki egy felhasználót Facebook oldalunkról?

Ha Önnek van egy céges Facebook oldala (page), akkor felmerülhet az igény, hogy egy követőt (lájkolót) kitiltson erről az oldalról. Azaz megakadályozza, hogy az Üzenőfalon hozzászólást írjon, képeket töltsön fel, vagy lájkoljon bejegyzéseket.


Miért válhat szükségessé egy felhasználó kitiltása facebook oldalról?

  • A felhasználó negatív hozásszólásokat, trágár, becsmérlő kommenteket ír, és a pozitív jellegű kommunikációnk ellenére is folytatja ezt a tevékenységet
  • A felhasználó profiljáról bebizonyosodik, hogy az fiktív, valamilyen játékunkon vagy akciónkon történő csalással, visszaéléssel áll kapcsolatban.

A felhasználó tiltása

Ehhez nem kell mást tenni, mint a követők listájában a letiltandó felhasználó neve mellett az X (Törlés) jelre kattintani. A megjelenő párbeszéd ablakban be kell jelölni a „Véglegesen letilt” kapcsolót, és a „Rendben” gombbal tiltást jóváhagyni.

Tudni kell, hogy a követőt ezzel valójában nem „töröltük”, hanem áthelyeztük a „tiltott” személyek listájába. Ez által a követő már nem tud hozzászólni és lájkolni az Üzenőfalon, de a saját kezdőlapján továbbra is megjelenhetnek a mi céges oldalunk bejegyzései. Sőt, azokat meg is oszthatja – hiszen ezt bármilyen bejegyzéssel megteheti a Facebookon. Valójában tehát egy passzív állapotba helyezhetjük a felhasználót.

Ha tiltást szeretnénk feloldani, a követők listájában a „Kitiltva” szűrőt alkalmazva, az adott felhasználóhoz kapcsolódó „Unban” gombot kell megnyomni. Ez nem adja vissza automatikusan az aktív jogot, csupán a tiltást veszi el. A felhasználónak ismételten lájkolnia kell oldalunkat, hogy újra aktívást fejthessen ki rajta.

A felhasználó jelentése és blokkolása

A fenti lépések a céges Facebook oldaltól való eltiltást jelentik, és nem keverendők össze a minden felhasználó adatlapján balra lent található „Report/Block” linkkel. Ezzel az adott usert nem mint cég tiltjuk, hanem mint egy másik felhasználó. Természetesen ezt is érdemes megtenni, amennyiben fiktív fiókra, vagy más szabálytalan tevékenységre gyanakszunk. Ez azonban csak egy jelentés a Facebook felé, amelyet a rendszer kivizsgálhat, vagy sem – ez nem garantálja a céges oldalhoz való hozzáférés tiltását.

A Facebook folyamatosan változik!

Figyelem: a Facebook folyamatosan változik. Új funkciókat vezetnek be, régieket megváltoztatnak, vagy eltávolítanak. Jelenleg a fenti az általunk ismert helyes mód a felhasználó letiltására, de ez bármikor megváltozhat.<< Vissza

Véleménye van? Jobban tudja? Kommentálja a Facebookon!

Kitaláljuk és valóra váltjuk!
Branding Hírek: saját gondolatok és online lapszemle -|- Branding Tudástár: használható leírások és videók

Branding.hu a Facebookon - Márkaépítés a közösségi térben is! Branding.hu a Twitteren - Friss hírek a Márkaépítéssel kapcsolatban

E-mail: info@branding.hu. www.branding.hu, 2019, ©Minden jog fenntartva.